Вход

Превод(Translate)

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

Новини
Y.E.S. – G.R.E.E.N. ПДФ Печат Е-мейл

yes_logo1_2019В петък на 29 ноември завърши първата мобилност на проекта Y.E.S. – G.R.E.E.N. по програмата Еразъм+. Учениците от петте училища, а именно България, Италия, Литва, Словакия и Чехия бяха посрещнати от Солдинската гимназия в Нарва, Естония. Въпреки студеното и дъждовно време училищната зала грейна от усмивките на участниците – гости и домакини. След кратка приветствена реч от директора на гимназията, и така наречените „игри за разчупване на леда“, домакините запознаха гостите с народните танци, характерни за Естония като също така показаха традициите за посрещане на празника на Св. Екатерина. След обяд започна същинската работа по проекта, като всеки от участниците, представляващи своята страна, демонстрираха резултати от изследване на темата на мобилността на проекта, а именно „Устойчиво производство и потребление“ проучени за тяхната страна. Като продължение учениците представиха презентации за истории на успешни предприемачи, които работят в сферата на преработката на различни видове отпадъци. Като край на деня всички учители и ученици бяха поканени на междукултурна вечер, където всяка от страните представи своите традиционни ястия.

 
Обмен на идеи и иновативни практики по НП ,,Иновации в действие” ПДФ Печат Е-мейл

Пsofia_logo_2019рограмата ,,Иновации в действие” дава възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики. Чрез посещение на място на учители и ученици в Иновативно СУ ,,Васил Левски” и софийското училище-партньор, 104 ОУ,,Захари Стоянов” бе осъществена обмяна на положителен опит. Основна цел е да се повиши качеството на образователния процес, като това се постига чрез увеличаване на интерактивността и активната работа на учениците чрез засилване употребата на дигитални средства и оползотворяване на информационни технологии в обучението. Най-голямо внимание при мобилността бе отделено на работата с Офис 365, запознаване с облачното пространство и резултатите от мониторинга.

 
„Х Е Р К У Л Е С” И СКРИТИТЕ НАЦИОНАЛНИ СИМВОЛИ ПДФ Печат Е-мейл

f_logo_2019Изключително вълнуваща и творческа беше изминалата седмица от 07.10.2019г до 11.10.2019 г. за учениците от ИСУ „Васил Левски” Велинград, в град Каунас, Литва. Осъществи се поредната мобилност по проект HERCULES - Проучване, споделяне и съхраняване на скритите съкровища на Европа по програма Еразъм +.

Участваха шест държави – България, Словакия, Полша, Португалия, Кипър и Литва. Домакин беше училището за приложни изкуства  Kauno Taikomosios Dailes Mokykla в град Каунас, Литва. Проведената мобилност имаше за цел запознаване и разбиране на скритите национални символи и традиционни мотиви в изкуството и занаятите на всяка една от страните. Плануваните дейности имаха за цел да разширят представата на учениците за културното наследство, да ги научат на практически умения, чрез които да могат да оценят и съхранят културата, историята и изкуството, които са предавани от поколение на поколение през вековете.

 
Финландия - уважение и свобода ПДФ Печат Е-мейл

finlandia_logo_2019В продължение на една седмица (6-12 октомври) директорът на СУ "Васил Левски" Велинград, Емил Моллов и преподавателят по английски език Мария Кутрянска имахме възможността да "разгадаем" тайната на успеха на финландската образователна система като участвахме в проект по програма Еразъм+ " Иновациите-стъпка към успеха".

Да, технологиите във Финландия са навсякъде. Учениците задължително отиват на училище със собствен лаптоп. В часовете, които за прогимназиален и гимназиален етап на средното образование са 75 мин, те съсредоточено чукат по клавиатурите и представят проекти. Редуват мобилен телефон с таблет или лаптоп и тихо излизат и се появяват в класната стая без да нарушават преподаването на учителя или учебния процес на техните съученици. Сякаш се чувства по-скоро свободният университетски дух и атмосфера.

 

 
ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА 2019/ 2020 УЧЕБНА ГОДИНА ПДФ Печат Е-мейл
septemvri_logo_2019На 16.09.2019г. в двора на СУ "Васил Левски" тържествено беше открита новата 2019 / 2020 учебна година. В изпълнения с ученици, родители и учители двор на училището тържествено прозвучаха химните на Република България и Европейския съюз. Директорът на училището г-н Емил Моллов пожела на всички ученици здраве и успехи през новата учебна година. От името на община Велинград слово произнесе и кмета д-р Костадин Коев. В словото си той подчерта качественото образование което предоставя Иновативно СУ "Васил Левски" и поздрави учениците с обновените кабинети за STEM - обучение по природни науки, информационни технологии и математика, които бяха оборудвани с най-съвременни технически средства. Кратка музикална програма беше изнесена от новата училищна рок група "JMM". Учениците от групата бяха бурно аплодирани за своето изпълнение. Тържеството продължи с минаване под знамето на училището от новопостъпилите ученици от 1-ви и 8-ми клас и  провеждане на първи час на класа за всички класове.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL