Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

Новини
Национален кръг на олимпиадата по руски език в СУ „Васил Левски“ Велинград ПДФ Печат Е-мейл

ruski_komision_2023_logo

За втори път във Велинград  се проведе национален кръг на олимпиадата по руски език и за домакин на това мащабно събитие бе определено Средно училище „Васил Левски“.

Националната олимпиада по руски език се организира и провежда от Министерството на образованието и науката на Република България, Регионалното управление на образованието – Пазарджик и СУ „Васил Левски“ Велинград със съдействието на Община Велинград.

За участие във финалния кръг на олимпиадата се явиха 119 ученици от цялата страна, разделени в пет възрастови групи от VІІІ до ХІІ клас.

Гости на тържеството бяха Анелия Русакова, главен експерт в Дирекция "Съдържание на предучилищното и училищното образование" на МОН , Дора Дулчева, началник на РУО - Пазарджик, старши експерти от РУО - Пазарджик, Мариана Зинкова, началник на отдел “Хуманитарни и социални дейности” в община Велинград.

Със своята 100-годишна история Средно училище „Васил Левски“ Велинград е духовно средище и институция, осигуряваща качествено и модерно образование и изборът за домакин за националния кръг на олимпиадата по руски език е израз на високо признание за доказан професионализъм на преподавателите и е чест за град Велинград.

Националния кръг се проведе на 11 март 2023 г. от 9,00 часа в сградата на СУ „Васил Левски“ Велинград.

Националната комисия за организиране и провеждане на олимпиадата благодари на екипа на СУ „Васил Левски“ Велинград за спокойната атмосфера и отличната организация при повеждането на  финалния кръг на олимпиадата по руски език за учебната 2022/2023 година.

 
ЧЕСТВАНЕ НА ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК ПДФ Печат Е-мейл

logo_patrona_2023В петък в 9.30 на втория етаж започна рецитал, посветен на 150-та годишнина от обесването на Васил Левски. Той бе подготвен от преподавателите Петя Башкехайова и Даниела Будина. С въодушевление учениците от 4а и 4б клас рецитираха пламенни слова, които показаха колко важен за тях е Дякона. От 10.10 започна радиопредаване, посветено на Апостола на свободата. В 11 часа се проведоха традиционните щафета и крос за ученици от 5 до 12 клас. След това се състоя и наградждаването на победителите от спортните съзтезания, конкурсите за литературно произведение, презентация и русунка, посветени на живота и делото на Левски.

 
ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ 2023 ПДФ Печат Е-мейл
rsz_logo_grip_2023_finalРъководството на СУ "Васил Левски" Велинград уведомява учениците и родителите, че във връзка с усложнената епидемиологична обстановка, учебните занятия се прекратяват от 18.01.2023г. до 24.01.2023г. Учениците трябва да са на училище на 25.01.2023г.
 
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2022 / 2023 ГОДИНА ПДФ Печат Е-мейл

otkrivane_2022_logoНа 15.09.2022г. в двора на СУ "Васил Левски" Велинград бе открита тържествено новата учебна година. Традиционно бяха издигнати знамената на Република България и Европейския съюз. Приветствено слово към ученици, родители и учители произнесе директорът на СУ "Васил Левски" г-н Емил Моллов. Гости на тържеството бяха кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, г-н Атанас Фурнаджиев- бивш директор на СУ „Васил Левски“,  както и заместник - кметът  г-н Атанас Палигоров. В приветственото слово директорът на училището г-н Емил Моллов подчерта, че на днешния ден точно преди 100 години се открива първото средно училище в Чепинския край и това е СУ „Васил Левски“. Господин Коев пожела на учениците и учителите ползотворна и успешна учебна година, като подчерта водещата роля на СУ "Васил Левски" в община Велинград. Присъстващите на тържеството бяха поздравени с кратка танцова и музикална програма. Първокласниците ни зарадваха с кратки стихчета.

 
НАЧАЛО НА УЧЕБНАТА 2022/2023г. ПДФ Печат Е-мейл
nachalo_2022_2023Скъпи ученици, уважаеми родители, тържественото откриване на учебната 2022 / 2023 година ще се проведе на 15.09. /четвъртък/ от 9,00 часа в двора на училището.  Учениците  да се явят в   училище на 15.09. в 08,45 часа.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL