Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

Участие в международен младежки, франкофонски, театрален фестивал ПДФ Печат Е-мейл

 

teatar_logo_2016Едно незабравимо преживяване
На 15 април, седем ученици от СОУ "Васил Лески"- Велинград потеглиха на франкофонско пътешествие. Те взеха участие в ежегодния международен театрален франкофонски младежки фестивал в Стара Загора, организиран от Фреския институт, Алианс франсез, Министерството на образованието, Съюза на преподавателите по френски език и Френското посолство.
На театралната сцена се представиха състави от Чехия, Румъния, Македония и 13 трупи от езикови гимназии в България. Председател на журито беше културното аташе на Франция в Република България - Лоран Аттал. Играта на актьорите оценяваха още представител на Министерството на образованието, представител от Френския институт и председателят на Сдружението на учителите по френски език в България. Основният критерий за оценка бе нивото на владеене на френския език и ясната дикция. Ние,Здравка Башкехайова, Хаамед Харира, Йорданка Фурнаджиева, Борислав Лулин, Мирослава Янчева, Славина Нанова и Михаела Рабчина, с ръководител Цветанка Тошева, представихме съвременен вариант на известната приказка "Пепеляшка".
Ние успяхме да отговорим на високите изисквания на журито и получихме тяхната специална награда и аплодисментите на публиката. Потапянето във фестивалната атмосфера ни зареди с незабравими емоции и спомени. Показаният ентусиазъм и хъс ни направи част от света на едно вечно изкуство с френски привкус.

teatar_1_2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

teatar_2_2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

teatar_3_2016

Славина Нанова

Коментара (0)

Следете за нови коментари с RSS

Напиши коментар

smaller | bigger

busy