Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

Национален конкурс „Народните будители и аз” ПДФ Печат Е-мейл
klubУченици от клуб „Млади възрожденци” към СОУ”Васил Левски” Велинград, с ръководител г-жа Радка Тотолакова , взеха участие в Шестия национален конкурс„Народните будители и аз”.
За първи път в VI-то си издание Ротари проекта освен традиционното участие на целите паралелки допуска и участие на отделни ученици. Нашите млади възрожденци работиха по темата:
„140 години Априлска епопея 1876”.С награда в категория разказ бяха отличени Мария Дошева и Ивет Табакова, а в категория есе – Борислав Аврамов.
На 20 април в Панагюрище бе чествана 140-тата годишнина от избухването на Априлското въстание .Част от програмата бе връчването на наградите на победителите от Националния конкурс „Народните будители и аз“.  За есето си „ПО СЛЕДИТЕ НА СПОМЕНИТЕ. ПОП ТОПОРЧО”.  Борислав Аврамов получи Специалната награда , която бе връчена в залата на Историческия музей от г-жа  Маргарита Попова,вицепрезидент на Република България. Тя пожела на победителите да не   забравят  героизма и духовната мощ на българите, които са подготвили и участвали в Априлското въстание.      Маргарита Попова предложи датата 20 април да влезе в националния календар и от следващата година да се отбелязва с национални тържества.
Останалите призьори ще получат наградите си на 26.04. 2016г. в Пловдив на специална церемония.

Коментара (0)

Следете за нови коментари с RSS

Напиши коментар

smaller | bigger

busy