Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

НОВИ РЕШЕНИЯ ЗА НОВИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПДФ Печат Е-мейл

life_logo_2016По традиция всяка година в СУ „Васил Левски“ на 11 ноември стартира дейността на новата учебна компания. Тази година учениците от 10-тите класове сформираха компания, наречена „New L.I.F.E. – New Light Ideas For the Environment„ ( Нов живот – нови, свежи идеи за околната среда). Участниците представиха екологичните проблеми на обществото и призоваха към разумно потребление на земните блага и природосъобразен начин на живот. Учениците направиха проучване, според което следата, която Европа оставя върху околната среда, е сред най-големите на планетата. Ако останалият свят живееше като европейците, за поддържането на живота щяха да са необходими ресурсите на повече от две планети.

life_1_2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

life_3_2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Начинът на производство и консумация има своя дял в много от днешните проблеми на околната среда, като например глобалното затопляне, замърсяването, изчерпването на природните ресурси и загубата на биоразнообразие.

Качеството на живота на хората зависи от това, да живеем в рамките на ограниченията на наличните природни ресурси. За да постигнем това, ние трябва да променим начина на мислене и на живот на обществото.

Тези знания учениците искат да разпространят сред младото поколение, не само в България, но и в цяла Европа. Затова екипът се захвана с идеята за преработка на отпадъчен дървен материал – един от най-важните природни ресурси за икономиката на нашия регион. Учениците решиха да произвеждат различни разновидности на настолна лампа от отпадъчно дърво, подходяща за всяко едно домакинство.

Новата учебна компания получи напътствия и пожелания за успех от съученици, преподаватели и директора на СУ „Васил Левски“ – г-н Емил Моллов.

 

Виктория Джонева,

Президент на учебна компания „New L.I.F.E.“

 

Коментара (0)

Следете за нови коментари с RSS

Напиши коментар

smaller | bigger

busy