Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

Най-добрите физици се състезаваха във Велинград ПДФ Печат Е-мейл
atomОт 25 до 27 ноември  Велинград бе домакин на Есенното Национално състезание по физика, организирано от Министерството на образованието и науката. В него мериха знания ученици от цяла България, убедени в думите на Алберт Айнщайн “Физиката може да е теоретична, но удивлението от нея е истинско”.
Националното състезание беше открито вечерта на 25 ноември в НЧ “Отец Паисий-1893” с приветствия от официалните гости. Главният експерт по физика в МОН Ваня Русалова прочете поздравителен адрес от министъра в оставка Меглена Кунева с пожелание към младите физици да следват пътя на победителите в олимпиадите. Началникът на Регионалното управление на образованието Валентина Кайтазова благодари на МОН за доверието да изберат за домакини РУО - Пазарджик и Велинград. Зам.-кметът на Община Велинград Сергей Кичиков изрази увереността си, че с участниците в състезанието България ще бъде по-добра и успешна. Сред гостите бяха още председателят на Националната комисия за провеждане на състезанието проф. д-р ф.н. Мирослав Абрашев, директори на велинградските училища и учители по физика от страната.

fizika_sas_1_2016

fizika_sas_2_2016
fizika_sas_3_2016
Домакините от Велинград поднесоха програма, която намери и показа допирните точки между музиката, танците, песните и законите на физиката. Участваха музикална школа “Звънче”, ученици от СУ “Св.св. Кирил и Методий” играха хоро - танц, за който се смята, че съединява човека с космоса, а в центъра на танца на момичетата от ОУ “Неофит Рилски” беше нашата синя планета Земя. Мариам Маврова представи първия си музикален клип “Днес е денят”, Тодор Кършев демонстрира физика на човешкото тяло. Прозвуча космическа музика, записана от уредите на НАСА, място намериха и достиженията на най-известните български физици Петър Петров, Иван Ночев, Кръстьо Кръстев, Георги Наджаков и Асен Йорданов.
Самото състезание се проведе на 26 ноември, като домакин беше СУ “Васил Левски”. На 27 ноември в хотел “Камена” най-добрите физици на България за есента на 2016 г. получиха заслужени награди.

 Коментара (3)

Следете за нови коментари с RSS
А резултатите?
0
ОК, всичко това е много хубаво, но за мен все пак е по-важно някъде да видя качени резултатите от състезанието и състезателните теми!
Няма ли да публикувате и тях?
аз , ноември 30, 2016
...
0
Къде са качени резултатите и класирането по класове?
Резултати??? , ноември 30, 2016
OTGOVOR
Stefan Papanov
Протоколите с резултатите от състезанието са в МОН и когато ни разрешат ще ги публикуваме.
Stefan Papanov , декември 01, 2016

Напиши коментар

smaller | bigger

busy