Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

ВЛАДЕЕНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ – ПРОЗОРЕЦ КЪМ СВЕТА ПДФ Печат Е-мейл

ezici_216_logoИзучаването на чужди езици в нашето училище е приоритет. Благодарение на добрата подготовка на учениците и техните придобити знания и умения, те имат възможност да се явяват на изпити към различни институции и да покриват нива на владеене на съответния език по Европейската езикова рамка, както и да получават заслужени сертификати.

Отличното представяне на учениците по английски език е 25-годишна традиция в училището ни. Доказателство за това е ежегодното успешно полагане на изпити като SAT, TOEFL и IELTS. Тази година Илия Добрев, ученик от XII“A” клас, се яви в Американския университет в град Благоевград на изпит по английски език – TOEFL и получи резултат 120 точки от общ брой 120.

ezici_2016_3

ezici_2016_1Достигането на много добро ниво и на втори чужд език вече не е мираж при нас. От няколко години той е профилиращ предмет и се изучава интензивно, което дава възможност за усвояването и прилагането на задълбочени познания и по него. Това показа ученичката Мария Дошева от XI”Б“ клас, изучаваща немски като втори чужд език. Тя покри ниво B1 към Гьоте-институт, София с почти максимален брой точки, които достигат нейните съученици, изучаващи го като първи чужд.

ezici_2016_2

Гордеем се с вас! Дерзайте и покорявайте нови върхове, защото доброто образование и владеенето на чужди езици е предпоставка за вашата успешна реализация в живота! И както е казал Франк Смит: „Един език те поставя в един коридор за цял живот. Два езика отварят всяка врата по пътя“.

Йорданка Овчарова, старши учител в СУ „Васил Левски“

 

 

 

Коментара (0)

Следете за нови коментари с RSS

Напиши коментар

smaller | bigger

busy