Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

Велинград е готов да посрещне участниците в националния кръг на олимпиадата по руски език ПДФ Печат Е-мейл

kleptuzaВелинград ... Градът, носещ името на Вела Пеева, момичето, което даде живота си за свободата на родината. Градът, сгушен в полите на Западните Родопи, запазил паметта за легендарния Орфей и неговите песни. Градът, където са се преплели историята на тракийското племе беси със съвременната ни история. Градът на таланта и смелостта, на Николай Гяуров и Владо Черноземски. Най-слънчевият град на България - Велинград.     Велинград е известен далеч извън пределите на страната като град, поднасящ на хората най-ценния дар - здравето. С разнообразието от минерални извори, с красотата на околните планини, кристално чистия си въздух, богатото историческо наследство, природните забележителности, както и с множеството луксозни хотели и разнообразието на предлаганите  СПА услуги, градът с чест носи званието СПА столица на Балканския полуостров.

olimpiada_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Лятото по улиците на града се разнася цялото езиковото многообразие на света - от международния английски език до иврит - но по-често от другите езици звучи руският. Руските туристи, които са посетили веднъж нашия град, се стараят да дойдат тук отново и отново. И не само защото ги привличат климатът и минералните извори, но и защото тук те могат да намерят  топлината и гостоприемството на жителите на града.

olimpiada 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ето защо руският език е станал толкова популярен в училищата на града ни. С голям интерес и отговорност към изучаването му  се отнасят учениците от СУ „Васил Левски“. През октомври 2015 г. с помощта на правителството на Москва, Дома на Москва в София и фондация "Руски мир" в училището е създаден  съвременен кабинет по руски език в България, оборудван с компютърна и мултимедийна техника и богата библиотека с образователна, методическа и художествена литература. Сега този кабинет е предпочитано място за учениците, които са избрали да изучават руски език и които разбират значението на тези знания за една успешна бъдеща кариера. Освен това в рамките на проекта "Твоят час" в училището работят два клуба на любителите на руски език - клуб "Руската култура" за ученици от  11 клас и клуб "Руското кино" за ученици от 9 - 10 клас.

olimpiada 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

С голям ентусиазъм  учениците и учителите посрещнаха новината, че Националната олимпиада по руски език за 2016 – 2017 г. ще се проведе в нашето училище – СУ „Васил Левски“.  Сега зад училищните стени кипи усилена подготовка по организацията и посрещането на участниците на олимпиадата  - очакваме да ни посетят  120 ученици от 16 области на България - победители в областния кръг на олимпиадата, членовете на Националната комисия за подготовката и провеждането на олимпиадата, както и учители по руски език.  По същото време ще се проведе форум, организиран от Българската национална мрежа на преподавателите по руски език и култура . За тържественото откриване на олимпиадата са поканени както специални гости от Посолството на Руската Федерация в България, Руския културно-информационен център,  Дома на Москва в София, така и представители на местните власти на Велинград и на Регионалното управление на образованието гр. Пазарджик.

Със съвместните усилия на учителите  и учениците на СУ „Васил Левски“ е подготвена програмата за участниците на олимпиадата, текат усилени приготовления за тържествения концерт, с който ще бъдат посрещнати участниците и гостите.

Надяваме се, че организацията на Олимпиадата по руски език - 2017 ще отговори на високите очаквания и ще  се запомни от всички като светъл празник на руския език на велинградска земя.

Добре дошли във Велинград, скъпи приятели!

chasha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментара (0)

Следете за нови коментари с RSS

Напиши коментар

smaller | bigger

busy