Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

„Млади възрожденци” от СУ”Васил Левски” – участници в Третата национална среща на клубовете ПДФ Печат Е-мейл

vaz_logo_2017На 6 май в София се проведе Третата национална среща на клубовете „Млади възрожденци”, организирана от Общобългарския комитет „Васил Левски”под почетния патронаж на г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България. В общността на младите хора, следовници на идеите на нашите будители и патриоти, бяха Лета Бучкова /6а/ и Дарина Палигорова /6а/ от клуб „Млади възрожденци” към СУ „Васил Левски”- Велинград,с ръководител г-жа Радка Тотолакова.

Като награда за активната родолюбива дейност през годината за делегатите на срещата бе осигурено вълнуващо присъствие на Военния парад по повод Деня на българската армия на площад „Александър Батенберг” .

vaz_1_2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

var_2_2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vaz_3_2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

След това участниците в Националната среща бяха посрещнати във Военната академия”Г.С. Раковски”.  След официалното откриване и приветствените слова  бяха представени дейностите на най-активните клубове „Млади  възрожденци”. „Нужен си ни днес, Апостоле!”-това бе мотото, под което се обединиха  децата.

За присъстващите най-вълнуващо бе обявяването на  победителите  в Националния ученически конкурс, посветен на 180-та годишнина от рождението на Васил Левски.  Учениците от  СУ”Васил Левски”- Велинград спечелиха две награди в категория есе – второ място за Виктория Джонева  от 10 клас  и трето място за Решиде Дурльова-9 клас.

За пореден път срещата в София  се оказа неповторимо преживяване, даващо  възможност за нови приятелства , обмяна на опит и съвместно  участие в родолюбиви инициативи.

Коментара (0)

Следете за нови коментари с RSS

Напиши коментар

smaller | bigger

busy