Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

Аз чета ПДФ Печат Е-мейл

niko_logo_2017

Ученици от 11 -те и 12-те класове се срещнаха с една от най- популярните млади български писателки -Деси Нико, а темата бе „Световната литература  и многобройните войни от първата половина на ХХ век“. Визитата бе част от кампанията „Аз чета“, имаща за цел да покаже, че часовете по литература могат да бъдат интересни, разнообразни и модерни, а фигурата на писателя – модел за подражание.

 

Едночасовата лекция включваше акценти за антивоенната литература, феминизма, бийт поколението и  зависимостите , като бе обърнато еднакво внимание на произведения и от българската, и от световната литература.

Деси Нико е сценичен псевдоним на Десислава Николова. Родена е през 1986г в София. Завършва бакалавърска степен във  Факултета по „Журналистика и масови комуникации“ в Софийския университет, след това следва „Филмово и телевизионно изкуство“ в Нов български университет.  Автор е на редица статии със социална и културна насоченост. Първият й роман, озаглавен „Алиса и петък вечер“,  излезе в края на миналата годината. Интересна и разтърсваща  книга за  търсенето,  любовта и  изобщо проблемите на младите. Роман, който задава въпроси, без да дава конкретни отговори, защото те са вътре в нас и за всеки са различни.

niko_1_2017

 

През април  2017г.  Десислава Николова  стана носител на Националната награда за дебютна литература. Харизматичната й личност   определено впечатли нашите възпитаници, които  задаваха множество  въпроси, свързани както с дебютния й роман, така и с избора й да стане писател.

niko_4_2017

niko_2_2017

Една истинска Алиса от страната на чудесата посети нашето училище и ни потопи не само в страната на чудесата, но и в приказния свят на  един по-различен час по литература.

Коментара (0)

Следете за нови коментари с RSS

Напиши коментар

smaller | bigger

busy