Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

Ученици от СУ “Васил Левски“, Велинград дебатират и решават казуси в Европейския Парламент ПДФ Печат Е-мейл

strasburg_logo_2017Ученици от 10, 11 и 12 клас от СУ „Васил Левски“, Велинград представиха България в Европейския парламент в Страсбург, където 540 младежи от 21 държави в Европа бяха за един ден евродепутати, взимащи важни решения.

Нашите 24 участници заседаваха в работни международни групи и дискутираха европейските приоритети по предварително подготвени теми, като: „Околна среда и възобновяеми енергийни източници“, „Сигурност и права на човека“, „Европейска политика за развитие“, „Бъдещето на Европа“, „Миграция и интеграция“, „Младежка заетост“.

Те посочиха по един говорител и по един протоколчик от своите редици, които представиха докладите на работните групи на пленарно заседание в пленарната зала на Европейския парламент, където учениците бяха заели местата на европейските депутати. Имаше въпроси и дискусии по темите, засягащи идеята за обединена Европа. Нашите ученици се включиха много активно с мнения и предложения, които бяха подкрепени и гласувани с мнозинство.

strasburg_1_2018

Младите, интелигентни, ерудирани и ентусиазирани евродепутати показаха по един безапелационен начин, че бъдещето на обединена Европа е в сигурни ръце. И както Мария Дошева и Кристиян Стоянов казаха в представянето на страната и училището ни, „Гордеем се, че имаме привилегията и уникалната възможност да покажем нашата съпричастност и да споделим идеите си точно на това място, символ на демокрация и свобода.“

strasburg_2_2018

strasburg_5_2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

strasburg_6_2017

Мария Кутрянска,
Учител по английски език, СУ „Васил Левски“, Велинград

Коментара (0)

Следете за нови коментари с RSS

Напиши коментар

smaller | bigger

busy