Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

Бъди уникален! ПДФ Печат Е-мейл

erasum_logo_2017Бъди уникален!“ е акронимът на най-новия проект на СУ „Васил Левски“ по програма Еразъм + през следващите две години.

Наистина проектът дава уникален шанс на ученици и преподаватели от 6-те партниращи училища от България, Гърция, Италия, Полша, Португалия и Румъния, шанс за обогатяване на знания и умения, за споделяне на опит и иновации в обучението.

Срещата на координаторите по проекта от тези шест училища, която се проведе в гр. Брага от 10.12. до 16.12 2017 г. потвърди това очакване: възможностите за развитие и реализация в днешна Европа са  уникални и всеки има право и достъп до тях. Както децата от големия град, така и тези, които живеят в малко планинско селце, тези, които са родени в страната и тези, които са имигрирали в нея. Религия, пол и политика не бива да влияят, те трябва да допринасят за разнообразието и обогатяването на тези възможности.

На срещата бяха отчетени извършените през изминалите три месеца дейности и бяха уточнени детайли по събития и дейности по проекта за бъдеще. Всяко училище презентира своята страна, регион и визия за ролята на проекта както в училището така и в региона.

Разбира се срещите с педагози и ученици от месните училища и институции бяха емоционални и полезни. Те още веднъж показаха, че преподаватели и учащи се имаме едни същи цели, предизвикателства и емоции без значение в коя точка на Европа се намираме.

erasum_1_2017

 

 

 

 

 

Пътуването до гр. Порто и гр. Куимбра  не само обогати впечатленията и положителните емоции по време на работната среща, но и ни запозна с изключително интересни забележителности и факти от историята на Португалия.

erasum_2_2017

Предстоят много и разнообразни дейности с нашите нови приятели, очакват ни нови срещи!

Да си пожелаем успех в предизвикателството  „Бъди уникален!“на програма Еразъм!

Коментара (0)

Следете за нови коментари с RSS

Напиши коментар

smaller | bigger

busy