Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

"ЖИВ СИ ОЩЕ - АПОСТОЛЕ!" ПДФ Печат Е-мейл

patrona_logo_2018С редица инициативи СУ „Васил Левски” отбеляза Деня на Патрона .В 9:30ч. ученици от IVа и IVб клас с класни ръководители Даниела Праматарова и Антоанета Георгиева изнесоха рецитал „Жив си още – Апостоле!“ , който по-късно през деня бе представен и пред бъдещите първокласници от детска градина „Еделвайс“. Малките ни възпитаници поднесоха венци и цветя пред постамента на революционера, почетоха делото му с мълчание и с ясната мисъл, че винаги ще носят в сърцето си името Левски – име светиня, подвиг и безсмъртен пример за подражание.

patrona_1_2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

patrona_2_2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програмата продължи с радио предаване, посветено на Апостола. От 11:00 часа започна традиционната щафета и крос. Спортните състезания преминаха под голям интерес и вълнение кои ще са най- добрите спринтъори. Бяха наградени и победителите от конкурса за най-добре написано есе, стихотворение, рисунка и презентация.

patrona_3_2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

patrona_4_2018

 

Решиде Дурлъова, Теодора Кръстева и Трайчо Чорбаджиев пък получиха и отличия от общинския литературен конкурс, организиран от Общински детски комплекс по случай 145- годишнината от обесването на Апостола.

Благодарение на Общобългарски комитет „Васил Левски“ в училището ни е подредена и изложба, посветена на Дякона. Изображенията, проследяващи живота и делото на Левски, ще останат като постоянна експозиция в учебното ни заведение.

Автор: Юлия Съртева - преподавател по БЕЛ

 

Коментара (0)

Следете за нови коментари с RSS

Напиши коментар

smaller | bigger

busy