Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ ПДФ Печат Е-мейл

balgarche_logo_2018На 2.03.2018 г. в конферентната зала на СУ „Васил Левски“ беше официалното представяне на книгата „Аз съм българче“. Книжката представлява сборник с есета на тема: „Аз съм българче“ и е посветена на 140 –тата годишнина от Освобождението на България. Автори на есетата са ученици от шести и седми клас на СУ „Васил Левски“ с преподавател по БЕЛ г-жа Златина Димитрова.

Издаването на книгата „Аз съм българче“ стана възможно благодарение на СУ „Васил Левски“ и г-н Емил Моллов, за когото възпитанието на учениците в дух на родолюбие е лична кауза. Отправям специални благодарности към Величка Бъсина, автор на дизайна и на г-н Неджат Кехайов- предпечатна подготовка.

Текстовете впечатляват с чистата и неподправена любов към Родината, на която са способни само детските сърца. Най-трогателно в есетата е обещанието на децата да останат в България и да работят за нейното по-добро бъдеще; обещанието да бъдат компетентни, честни, справедливи, работливи и отговорни – за разлика от съвременните политици.

balgarche_1_2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Като съставител и редактор на сборника се надявам, че тази искрена обич към България, която блика от всички есета, ще се съхрани в сърцата на децата за цял живот. Надявам се, че когато пораснат, думите им наистина ще се превърнат в дела, за да видим родината си просперираща, такава, каквато заслужава да бъде.

Монтескьо казва: „Всеки народ е достоен за своята участ“. Ако ние днес сме недоволни от настоящето си, нека като родители направим необходимото децата ни да обичат България и да работят за нея, за да пребъде през вековете!

Златина Димитрова, учител по БЕЛ

 

 

 

 

Коментара (0)

Следете за нови коментари с RSS

Напиши коментар

smaller | bigger

busy