Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

„НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ“ и шестокласниците ПДФ Печат Е-мейл

buditeli_logo1_2018„НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ“ и шестокласниците от Иновативно средно
училище „Васил Левски“
На 08.03.2018г. учениците от шестите класове на СУ „Васил Левски“ взеха участие в състезание, посветено на именити български възрожденци. То е част от проекта „НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И АЗ“, който има за цел да представи имената и дейността на български дейци, които са допринесли за просперитета на нашата държава, и по този начин да възпита чувство на национална гордост и патриотизъм.
Участвайки в проекта, учениците получиха възможност да покажат своите знания пред позната и непозната аудитория. Шестокласниците извършиха издирвателска дейност за факти от живота и делото на д-р Петър Берон и Софроний Врачански.

По списъка, предложен от Ротари клубовете и Зонта клуб - Пловдив, МОН и от ръководството на училището, всяка паралелка избира за свой патрон бележит българин – народен будител. Учениците от 6а клас предпочетоха Софроний Врачански, а тези от 6б - д-р Петър Берон.

buditeli_logo_2018
Всеки клас подготви биография на своя патрон, в която изчерпателно и достоверно представи историческите факти.Учениците оформиха кът с портрета и информационно табло в класната стая. Направиха и презентации.
Отборите подготвиха въпроси върху биографията на противниковия отбор, които бяха задавани по време на състезанието.

buditeli_1_2018

buditeli_2_2018
Двата класа показаха завидни знания и очароваха публиката и журито. Надпреварата протече в два кръга, като участие взе всеки един от учениците. Със знания, увереност и желание за победа състезанието спечели отборът на 6б клас, но 6а се оказа достоен противник.
На победителите предстои участие на областен кръг. Да им пожелаем успех!!!

Автор: Златина Димитрова

Коментара (0)

Следете за нови коментари с RSS

Напиши коментар

smaller | bigger

busy