Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

НИКОЛАЙ ГЯУРОВ - КРАЛЯТ НА БАСИТЕ ПДФ Печат Е-мейл

 

giaurov_logo_2018"Николай Гяуров - кралят на басите" - това беше темата на урока по музика, който представиха учениците от 8 а клас при СУ "Васил Левски", гр. Велинград в залата на Историческия музей - Велинград. Пред погледите на официалните гости, учители и развълнувани ученици животът на големия оперен певец оживя в презентация. Чрез богат снимков материал интересно бяха поднесени ключови моменти от биографията на твореца.
Голямата изненада за публиката бе участието на музиканти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив. Те изпълниха фрагменти от операта „Севилският бръснар", включително и Арията на клеветата, с която Гяуров прави дебют на сцената на Софийската опера.

 

geurov_1_2018

В края на урока бе дадена думата на инж. Михаил Алексиев, автор на две книги за Н. Гяуров. Той разказа, че е бил провокиран да пише за великия бас, защото му е направило впечатление, че в нито една от книгите за Гяуров не се споменава нищо за родния Велинград, града, в който Гяуров не само се ражда, но и има възможност да развива таланта си. Инж. Алексиев пожела на учениците от Иновативно училище „Васил Левски“ да бъдат смели и да преследват неотстъпно мечтите си, така както го е правил Николай Гяуров.

Учител по музика: Величка Бъсина

geurov_2_2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geurov_3_2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geurov_4_2018

 

Коментара (0)

Следете за нови коментари с RSS

Напиши коментар

smaller | bigger

busy