Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

ХЕРКУЛЕС във Велинград ПДФ Печат Е-мейл

herkules_logo_2019Отмина още една среща от проекта „Херкулес” по Програма „Еразъм +“ с домакин Иновативно Средно училище „Васил Левски”. Проект, чиято цел е споделяне и съхраняване на културното наследство.Сякаш и студеният февруари показа респект към идеята на проекта и предложи едни от най-слънчевите си дни, а усмивките по лицата на гости и домакини стоплиха още по-вече атмосферата на творчество и приятелско общуване.Всеки един ден бе наситен с много дейности и богат на емоции.Стартът бе даден с представянето на българския фолклор и бит на партито за посрещане на нашите партньори. Читалището в квартал Чепино събра младите хора на Словакия, Полша, Литва, Португалия, Кипър и България под звуците на родопската гайда в едно колоритно право хоро. А това беше само началото на една вечер, наситена не само със звуците на българската народна песен, но и с много танци, усмивки и запознанства.

herkules_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

herkules_3

herkules_4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

herkules_5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

herkules_6

herkules_7

 

 

 

 

 

 

 

Езикът,  етимологията и употребата на една много важна част от културата на всеки народ - поговорки и пословици бяха презентирани с голяма вещина и креативност от представителите на всяко училище.

Културното наследство в Европа бе дискутирано от ученици и учители в изнесения CLIL урок по темата.

Незабравими ще останат часовете на театрална драматургия, и почти професионално изпълнение на повечето участници при илюстрирането на поговорки, характерни за съответната нация, когато конферентната зала на училището едва побираше участници и емоции на радост и съзидателност.

А двете екскурзии - до Пловдив и Мелник запознаха гостите с уникални забележителности в страната, забележителности, които те вече искат да посетят отново.

Наистина слънчева и топла седмица, която постави началото на нови пътувания, приятелства и бъдещи планове!

Нека си пожелаем успешната им реализация!

 

Иванка Пукнева, старши учител в ИСУ „Васил Левски“

 

 

 

 

Коментара (0)

Следете за нови коментари с RSS

Напиши коментар

smaller | bigger

busy