Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

ПРАВОПИС НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК Spelling Bee 2019 ПДФ Печат Е-мейл

bee_logo_2019На 28.02.2019 г. в СУ „Васил Левски“ – Велинград от 13:30 часа се проведе училищният кръг от Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Състезанието се проведе в 12 изключително оспорвани рунда между 15 състезатели от VI и VII клас. Подготовката включваше научването на 500 думи на английски език, които са извън предвидения учебен материал. Учениците показаха старание, усърдие, състезателен дух и желание за победа. В резултат на демонстрирани отлични знания и концентрация, на финала се класираха Венцислав Катранджиев и Теодора Кръстева, заели съответно първо и второ място. Те ще представят училището на регионалното състезание на 23.03.2019 г. в Пловдив.

 

bee_1_2019

Това е ървият етап от надпреварата, който се провежда от 22 февруари до 1 март 2019 г в 297 училища в цялата страна. В него тази година ще участват над 6500 ученици, които са се готвили усилено в продължение на няколко месеца. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 23 и 24 март 2019 г. в 8 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 21 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

bee_2_2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е  Бянка Месова от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, гр. Перник.

bee_3_2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bee_5_2019

 

 

 

 

 

 

 

 

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE Better Together". Ние вярваме, че изграждането на умения и навици за работа в екип и взаимопомощ са изключително важни за личностното развитие на младите хора и тяхната успешна реализация в обществото. Всички училища-участници могат да се включат в конкурсa, като споделят как подготовката и участието в състезанието стимулират екипната работа и създават отношения на разбирателство, приятелство и взаимопомощ

 

bee_4_2019

 

 

 

 

 

 

Коментара (0)

Следете за нови коментари с RSS

Напиши коментар

smaller | bigger

busy