Вход

За да виждате сайта пълноценно, моля използвайте някои от тези браузъри:

mozila_logo

google_logo

Посещение от Белово и засаждане на фиданки ПДФ Печат Е-мейл

СОУ Васил Левски посещение от Белово В студения 14 декември в СОУ "Васил Левски" - Велинград бе необикновено оживено. Дейният директор г-н Моллов успя да обедини две приятни посещения, така че резултатът бе удовлетворение и обмен на знания. Подемайки иницативата "Коледно дръвче в саксия" ПГГС "Христо Ботев" в лицето на г-жа Надежда Ганчева пом. директор, г-жа Вергиния Иванова и г-жа Гивеза Драганова - специалисти по залесяването и четирима ученика от ХІІ-А клас - Мартин Сариев, Малин Синанов, Валентин Караделиев и Муса Кязъм, пристигнаха с 32 фиданки от смърч.

По същото време по покана на директора на СОУ "Васил Левски" - Велинград пристигна и група от СОУ "Александър Иванов - Чапай" - Белово: директорката, учители и ученици от ученическия парламент. Посрещайки ги на входа г-н Моллов изрази задоволство и ги насърчи с думите, че е хубаво посещението им да стане една традиция, защото "имаме какво да си споделим, какво да обменим като опит".

Групите от Белово и от ПГГС бяха приети в мултимедийната зала, където учениците от горската гимназия нагледно демонстрираха засаждането на

ПГГС ученици смърчове

фиданките в саксии. "Искаме да кажем на обществото, че гората не е само дървесина, а трябва да се обърне внимание на всичко онова, което ние можем да получим от нея като ресурс", се обърна към учениците г-жа Ганчева. Групата от Белово прояви голям интерес към тази инициатива, даже си поръча няколко фиданки от смърч. "С тази наша кампания, която напролет ще прерастне в едно голямо залесяване, ние искаме точно това да инициираме - всеки един да даде своя мъничък принос за увеличаване зеленото богатство на нашата страна" - обобщи г-жа Ганчева.

В нагледната демонстрация се включиха и ученици от гостуващото училище, а г-жа Иванова обясни правилното засаждане и отглеждане в саксия на младите фиданки. И тъй като на горските инициатори им предстоеше още едно гостуване в ОУ "Георги Бенковски" те напуснаха мултимедийната зала. А гостуващата група от Белово разгледа училището и се запозна с дейността на учебния клуб, на трите ученически компании, разгледа обновения физкултурен салон, фитнес залата и посети ученическия клуб и учебното радио.

Коментара (0)

Следете за нови коментари с RSS

Напиши коментар

smaller | bigger

busy